发布人:zhanbq 发布日期:2018-11-06
活动时间
活动地址
中文堂206室

中文系学术前沿讲座58 Michael Wylie等:国际学校语言课程的设计与教学

主讲:Michael Wylie (广州誉德莱国际学校校长)

题目:国际学校语言课程的设计与教学

主持:李英副教授(中山大学)

时间:2018年11月21日(星期三)下午14:30-18:00

地点:中文堂206室

主办:中山大学中文系

欢迎参加!

------------------------------

【内容简介】

本次讲座的主要内容是中文课程如何在广州誉德莱国际学校有效展开和具体实施情况。广州誉德莱国际学校作为广州唯一一家IB一条龙认证的学校,拥有小学,中学到大学预科项目的课程设置。中国文化主题和语言教学贯通6岁至18岁中外学生的课堂。本次讲座将探讨国际学校中二语教学课堂中文化活动如何有效展开,中国元素如何呈现和加强。除此之外,本次讲座也会介绍母语课程在中学的展开情况,IB教学方法是如何应用到中文教学,如何让学生成为一个终身的探索者和学习者。

【主讲人简介】

Michael Wylie has completed research studying the effects of Western curricula models on indigenous students in Vanuatu from a post-colonial perspective and completed a PhD exploring the relationships between theory and practice in international schools. Michael has also completed a Bachelor of Science, a Master of Education in Australia.

Michael Wylie is the Head of School at Utahloy International School Guangzhou in the South of China.  His previous position was Head of School at the sister boarding school, UISZ.  Before working in China Michael was the Director of the International School of Nice in France. Michael has worked as a teacher, senior administrator and researcher in Vanuatu, France, Venezuela, China and Australia. He has worked with the IB as an examiner and has worked in five schools implementing IB programmes.

【讲座海报】

中文系办公室